3e MDSI vis wedstrijd

 

Overallwinnaars van 2011 Ton en Dirk.JPGNa de eerste keer uitgesteld door weersomstandigheden kon afgelopen zaterdag de wedstrijd om de MDSI cup bij ’t Kuitje plaats vinden.

Daar ik wekelijks gebruik maak van de helling was me opgevallen dat er de laatste weken veel slib op de helling lag, ook Sjaak van der Bliek was deze aanwas van slib opgevallen en attendeerde onze voorzitter Tines door een mail..

Donderdagmiddag met zijn tweeën aan de gang schop, schuiver en bezem mee de laag prut en klei was zo hardnekkig dat na een kwartier de steel van de schuiver het begaf, even later nog een keer. Na 2 uur beulen was de helling over een breedte van 2 rijplaten van deze hardnekkige laag slib met klei ontdaan, klaar voor de wedstrijd.

Vrijdag leek het toch nog even spannend te worden, de opgegeven wind voorspelling was krachtig (5 beaufort) uit het zuiden tot zuidoost.

Zaterdag “ de ochtend van de wedstrijd”, Jan Oltmans zou me rond 8 uur van huis halen , hoeveel bootjes doen er mee vroeg Jan, Tines kwam de dag ervoor op 16 zei ik. Eenmaal bij ’t Kuitje aangekomen lagen al een zestal bootjes te water en er stond nog een fikse rij voor ons om te water te gaan. Marcel Muntjewerf even opzoeken, voor het aas af te geven wat ik voor hem had gestoken, telefoonnummers even uitwisselen om contact te onderhouden over de visstek en de vangsten.

Negen uur “ startsein van de wedstrijd”, 17 bootjes in totaal vertrokken richting het Marsdiep naar de visgronden. De toch al stevige wind gingen de meeste bootjes bij de Bonte Ton op de scheiding van de Texelstroom met de Malzwin voor anker, “wij ook”. Na een uur vissen nog geen teken van leven, “even Munt bellen” 1 schar en 1 ondermaatse wijting was zijn antwoord. Wij besloten te verkassen naar de Malzwin 3 waar ook Henk Steenhuis lag met zijn zoon te vissen, ook daar na 1 uur geen enkel resultaat behalve krabben die gretig gebruik maakten van ons aas. Van de zomer tijdens het zeebaarzen langs de Helderse zeedijk ving ik meestal wel een botje erbij zei ik tijdens Jan, anker op. Op weg naar onze visstek kwamen we Jos Verstralen tegen, “Kap van zijn B.B. motor eraf”, pech vroeg ik ? Zijn touw om de motor aan te trekkenbleek gebroken te zijn, wij gaan het even langs de Helderse dijk proberen en geven jullie op de terugweg wel een sleepje indien nodig.

Anker uit, hengels te water, al snel kwam het eerste visje “een botje” boven water, snel volgde nummer 2 “een schar en een ondermaats wijtinkje”, zou het toch gaan gebeuren hier. Maar al snel bleef de beet ook hier uit “ zelf de krabben waren hier op vakantie”. Munt even bellen, deze had inmiddels nog steeds 1 schar en 2 wijtingen die zo rond de aangegeven maat waren. Na verloop van tijd ging de stroom eruit, de krabben kwamen tot leven, ook kwam er weer een visje aan boord “veelal onder de maat” maar ook een enkele aan de maat, het laatste halfuur vingen we nog een schar en vier wijtingen wat goed was voor een derde plaats.

Piet stond al klaar bij ‘t Kuitje om de gevangen vis te wegen en na te meten. Op naar de Brug te Van Ewijcksluis voor de prijsuitreiking. De wedstrijdcommissie van ’t Kuitje had voor mooie prijzen gezorgd naast de prijzen die sponsor MDSI ons geschonken had. Annemarie had haar best gedaan voor de tombola, het geheel aan prijzen mocht er zijn. Na de tombola gingen we over tot de prijsuitreiking. Verder hadden de commissies van de 3 visverenigingen besloten voor een mooie herinnering in de vorm van prachtige bekers voor de overall winnaar van de 3 wedstrijden. Ton Hasenack en vismaat Dirk Drent wonnen dankzij meer gewogen vis dan Sjaak van der Bliek met vismaat Nico Drost, ”beiden hadden 5 punten”.

1e Sjaak en Nico

2e Ton en Dirk

3e Rens en Jan

 

Winnaars 2011

 

Mooie visvinder voor Ernst Lispet

Hans en Jos winnen beide visvinder

Hans en Jos met de marifoon

K800 met de Hoofdprijs HDS-7

De gesponsorde prijzen worden altijd verloot onder de deelnemende boten. Allereerst waren er 3 dagprijzen. De verloting is altijd spannend daar MSDI voor prachtige prijzen had gezorgd namelijk 3 dieptemeters. De P- 69 Jos van Stralen met vismaat Hans de Wit hadden veel geluk, beiden wonnen zij een dieptemeter. De andere dieptemeter ging naar de K- 800 Ernst Lispet.

De 2 hoofdprijzen werden verloot onder alle deelnemende boten over de 3 wedstrijden.

“Marifoon LVR 250 Lowrance” ging wederom naar de P- 59 van Jos van Stralen met vismaat Hans de Wit en de HDS 7m kaartplotter/dieptemeter Lowrance ging naar de K-800 van Ernst Lispet met vismaat Mart Vlier 

Nogmaals een ieder die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt, hartelijk dank voor hun inzet,.

K-122

Uitslag 3 wedstrijd

Einduitslag 2011