Verslag snertwedstrijd 16 oktober 2021

Hèhè, eindelijk konden we dan als vereniging weer eens een wedstrijd organiseren. Voorwaarde voor het doorgaan ervan waren a0 geen corona maatregelen die dat verhinderden, B) Weersomstandigheden moesten meewerken en C) Last but not least, er moesten voldoende deelnemers zijn. Van tevoren hadden we het minimum aantal deelnemers bepaald op 8 bootjes en zie, die waren er precies. Als ik dan een aantal vissers meereken die eigenlijk altijd meedoen als ze kunnen dan hadden het er nog een paar meer kunnen zijn, maar goed aan alle voorwaarden werd voldaan. Dus klonk na het te water laten van de bootjes het startsein voor een dagje vissen op en nabij wad en Marsdiep.

Mijn inschatting was dat er schar te vangen moest zijn, immers vanaf de stranden werden ze ook al regelmatig aan de kant getrokken en daarnaast zou toch ook wijting en wellicht zeebaars de target vis zijn. Ikzelf had me verzekerd van een goed geluimde en capabele vismaat in de persoon van Dirk Vaars. Hij is eigenlijk herintreder want hij viste in het verleden heel vaak vanaf ’t kuitje, is al jaren lid en heeft boot en toebehoren nog steeds voor het grijpen maar kwam er tot voor zeer recent niet aan toe weer eens het zoute op te gaan. Wij kozen voor een stek in het Gat van de Stier, een beproefde scharrenstek, maar zagen geen kans (GPS was uitgevallen) het anker op precies de juiste plek te laten zakken.

Om ons heen lagen nog meer bootjes en eigenlijk was alleen Sjaak van de Bliek met Adrie Struijs als sidekick, moedig genoeg om zijn eigen route te varen en ver van de anderen af zijn geluk te beproeven. Helaas pakte deze keuze niet heel gunstig voor hen uit, zoals de eindstand zal laten zien. Ton Hasenack en Dirk Drent voeren rechtdoor naar een stek waar al vaker een winnaar zijn vis ving, maar nieuwkomer Bas Haring met Klaas (Staartjes) Boon (dit is schrijversvrijheid), Ernst Lispet met Mart Flier en Albert Winkel met Henk Flier alsook Piet Nieman met Rens de Jong en Aad Slotenmaker met Gerard Groet, lagen allen gebroederlijk om Dirk en mij heen. Er zat inderdaad schar en wijting, maar de wijting was weer klein, er waren uiteindelijk slechts 3 of 4 wijtingen aan de maat. De scharren waren, zo vroeg in het seizoen, echter prima van grootte en in ruime mate te vangen (voor een aantal dan). Kortom, toen we bij de weging, na het op de trailers zetten van de bootjes gingen sorteren, bleek er weinig te klein te zijn en was het verdict als volgt:

 

Uitslag Snert viswedstrijd 16-10-2021 ('T Kuitje)

 

  K-nr  Naam: Schipper  Naam: Vismaat   Gewicht
K362 Ton Hazenak Dirk Drenth  5,523 kg 
K800 Ernst Lispet Mart Flier 4,292 kg
3 K381 Albert Winkel Henk Flier 3,512 kg
4 K8 Piet Nieman Rens de Jong 3,137 kg
5 K886 Aad Slotemaker Gerard Groet 2,547 kg
6 K325 Marcel Wiggers Dick Vaars 2,171 kg
7 K1058    Bas Haring Klaas Boon 0,894 kg
8 K389 Sjaak van der Bliek    Adrie Struis 0,868 kg

 

1e prijs = Waardebon Nipro Hengelsport 50€

2e prijs = Waardebon Nipro Hengelsport 35€

3e prijs = Waardebon Nipro Hengelsport 30€

 

Naar mijn mening een mooi resultaat en bij de prijsuitreiking in de Brug, waar wedstrijdcommissaris Albert Winkel de prijzen uitreikte, werd onder het genot van een kop snert en roggebrood met spek nog een tijdje gezellig nagepraat. Hopelijk kunnen we volgend voorjaar weer op de deelnemers rekenen en zullen we trachten een grote open wedstrijd te organiseren. Er wordt dan natuurlijk op uw deelname gerekend!

Nou dit was het dan, en ik zeg tegen een ieder: Ik ga je zien!! De Zeearend.